Traktens lantbrukare var nog gladare än årets studenter när regndropparna började falla på söndagseftermiddagen, men humöret var trots vädrets makter på topp när de finklädda ungdomarna anlände till Öster Malma.

– Förutom vädret har de fixat allting jättefint, konstaterade Kajsa Ulming, som minglade med kompisarna Vanessa Stenius och Ellinor Bergqvist innan balen.

Bland ekipagen som släppte av studenterna fanns i vanlig ordning en hel del ögongodis för den bilintresserade, med allt från limousiner till veteranbilar.

Artikelbild

Som tur var fanns det gott om både partytält och stora träd att ta skydd under.

Bakom bandet vid avsläppet stod bland andra Anette Skärström, lärare på Nyköpings enskilda gymnasium, som ivrigt fotograferade alla sina elever.

– De är så fina allihop!

De senaste dagarna har varit intensiva för studenterna, och många var lika delar trötta och hesa som glada och taggade. Men glädjen blandas med vemod över att skiljas från klasskompisarna.

På plats var Maja Boge, Maja Ericson, Kajsa Persson och Cornelia Berglund, som har gått i både förskola och grundskola tillsammans.

Artikelbild

Jacob Strid, Anton Söderberg, Jacob Wadman, Emil Ahmadi och Theodor Karell har haft en "sjukt bra vecka" och ser fram emot att ta det lugnt och titta på fotbolls-vm.

– Allt med studenten har varit lite overkligt, man har nog inte tagit in det riktigt än. Men vi kommer alltid att hålla kontakten, även om vi flyttar.