Solen sken på Nicolaiskolans innegård under förberedelserna inför studentkortegen som gick av stapeln under fredagseftermiddagen, den följde sedan med dem under deras färd genom Nyköping. Redan innan de 31 ekipagen lämnade innegården var feststämningen bland studenterna på topp och de firade glatt att skolan var över till både nya och gamla låtar.

Traditionen med fyndiga budskap på banderoller längst lastbilflakens sidor fanns med även i år, många budskap var alkoholrelaterade och rektor, lärare och kommunpolitiker fick sig en känga.

Kortegen bestod av 23 lastbilar, 6 traktorer och 3 bilar. Några av studenterna valde att hoppa över lastbilsflaken till förmån för att genomföra kortegen i bil.

Artikelbild

– Det är så hög volym på flaken, här slipper man det dunkande ljudet och alla människor som hoppar på en, säger Ewan Hounslow från den nedcabbade vita Ford Mustangen som tog honom genom kortegen.

Det var fullt av familj och vänner längst hela Fulkungavägen långt innan kortegen tog fart. De hejade på sina studenter och viftade med studentplakat när de rullade förbi. Konfetti sprutades från lastbilsflaken och en glad stämning låg över hela Nyköping.