Totalt är det nu åtta bolag som omfattas av konkursen. Mats Emthén, på advokatfirman Carler, är konkursförvaltare för alla bolag.

– Ur mitt perspektiv underlättas nästan arbetet av de nya konkurserna. Det blir lättare att få en överblick när i princip samtliga bolag i koncernen är i konkurs, säger han.

Just nu arbetar Mats Emthén bland annat med att gå igenom bolagens tillgångar och skulder. Han försöker också hitta en ny ägare till Svärdsklova, skärgårdsidyllen som Rydbergs AB köpte av Nyköpings kommun 2010.

– Vi har haft kontakt med flera aktörer som är intresserade av att köpa Svärdsklova. Men fler får gärna höra av sig, säger han.

Under tiden driver krögaren Sasse Sepehrazar restaurang på området. I och med de senaste konkurserna i Rydbergskoncernen hyr han restauranglokalerna av konkursboet.

Restaurangens säsongspremiär var i lördags.

– Det var full rulle med massor av människor. Värmen gjorde nog sitt till. Det var riktigt härligt, berättar Sasse Sepehrazar.

Det var den 23 april som Rydbergs bygg AB, Kempes och Edvin Nilson och son plattsättning AB gick i konkurs, alla del i samma koncern.

Kort därefter, den 2 maj, försattes även moderbolaget, Bergs fastigheter AB, i konkurs.

De fyra bolag i koncernen som nu har gått i konkurs är Svärdsklova i Nyköping AB, Fastighets AB Åkroken, TCI Sweden AB och Kristola Tallberg projekt AB.

Fredagen den 8 juni ska edgångssammanträde hållas i Nyköpings tingsrätt för samtliga bolag. Då kommer bolagens tillgångar och skulder att gås igenom.