Det var vid 13.15-tiden under onsdagen som det hela inträffade. En personbil började plötsligt brinna under färd på E4, södergående riktning, norr om Sjösa utanför Nyköping.

Totalt färdades tre personer i bilen. Föraren stannade längs med väggrenen och alla personer utrymde bilen. När räddningstjänsten anlände till platsen brann det med öppna lågor, och rökutvecklingen var kraftig.

– Bilen hade börjat brinna i motorrummet, men brandorsaken är fortfarande väldigt oklar. Alla tre personer är oskadda. De tog sig senare vidare med tåg, säger Christer Sjögren på Sörmlandskustens räddningstjänst.

Artikelbild

Räddningstjänsten inledde ett släckningsarbete och fick snabbt kontroll på elden. Bilen fick senare bärgas från platsen.

Händelsen medförde köbildning på E4, med begränsad framkomlighet även en tid efter att räddningsinsatsen var avslutad, strax efter klockan 14.30.

Bara minuter innan larmet om bilbranden så inkom ett annat larm till SOS – även det från E4, cirka en kilometer längre norrut. Gräset i mittremsan hade där börjat brinna. Det är tänkbart att händelserna kan vara sammankopplade, menar räddningstjänsten.

– Vi vet ju inte om det är bilen som har kört förbi och antänt gräset, men med största sannolikhet är det så, säger Christer Sjögren.