Under Almedalsveckan, med start söndag 1 juli, deltar Nyköpings kommun 2-4 juli meddelas det på kommunens hemsida. Årets satsning är att lyfta frågor om Skavsta flygplats och området däromkring, där utveckling och infrastruktur står i fokus.

I gruppen som infinner sig i Almedalen ingår representanter för såväl flygplatsen som kommunen, samt Skanska och Regionförbundet Sörmland. Bland annat hålls ett stort seminarium på tisdagen, där Max Hirsch, internationell expert på utveckling av moderna flygplatser, med fler experter deltar.

Skavstas roll för Stockholms utveckling kommer också att belysas, vid ett mingel på måndagen. Bakom detta står Östsvenska Handelskammaren och Stockholm Business Alliance.

Artikelbild

Skavsta flygplats, eller "Stockholm Skavsta flygplats" som den egentligen heter, har stor betydelse för Nyköpings utveckling och framtid. Lokala representanter för politik och näringsliv har en viktig roll i kampen för flygplatsområdets bästa. Almedalsveckan ger en bra chans att göra Skavstafrågorna kända.

Joakim Lindholm, vice vd för Skavsta Flygplats, dyker upp i en Mälardalssoffa där samverkan inom besöksnäringen diskuteras.

I gruppen från Nyköping, som har ett stort antal möten inbokade, ingår Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande, Erik Carlgren, kommundirektör, Maria Karlsson, näringslivschef, Anna Selander, chef Samhällsbyggnadsenheten, Johan Palmqvist, projektledare för utveckling av flygplatsområdet på Samhällsbyggnadsenheten samt Christina Johansson, koordinator på Näringslivsenheten för samverkansarbetet Stockholm Skavsta flygplats, Regionförbundet Sörmland och Nyköpings kommun.

Enligt informationen på kommunens hemsida kostar kommunens närvaro totalt cirka 80 000 kronor.