Valförsändelserna, som innehåller valsedlar och informationsmaterial från S, skulle till boende på Herrhagsvägen och Skolörtsgången. Men i stället för att de 362 breven hamnade i brevlådor, slängdes de alltså i skogen.

Christina Södling anser att det inträffade är allvarligt.

– Valförsändelser är informationsmaterial, inte reklam. Och eftersom vi tycker att det är allvarligt har vi gjort en polisanmälan, berättar hon.

Händelsen kan ses i ljuset av att flera partier i Nyköping har fått sina valplakat förstörda under valrörelsen. Socialdemokraterna har också fått sina lokaler tapetserade med nazistiska klistermärken.

– Mot den bakgrunden så blir jag lite orolig, även om jag inte vill tro att händelsen med valförsändelserna handlar om valsabotage.

Även på Brandholmen har en del hushåll blivit utan valförsändelser från S och i Oxelösund har många hushåll fått valförsändelser som i stället skulle till Nyköping.

– Vi kommer därför att ha valförsändelser i vår stuga på Stora torget i Nyköping. Människor får gärna komma dit och hämta, säger Christina Södling.

SN har sökt Svensk direktreklam, som delar ut försändelserna, för en kommentar.