Lördagens match slutade med en 7–2–vinst för Bissarna på Folkungavallen. IFK Nyköping, som ligger sexa i den jämna Sörmlandsfemman, stack upp några gånger och gjorde alltså två mål – men släppte helt naturligt också till många frilägen för Bissarna.

John Wall var tacksam att IFK ställde upp för match på kort varsel. Men generellt sett var han inte nöjd, trots resultatet.

– Det är inte en match där vi spelade mot resultattavlan, vi spelade för innehållet och utförandet. Där tycker jag att det präglas av få aktioner, få kvalitativa aktioner och även vissa missförstånd inom kommunikation, säger tränare Wall.

Artikelbild

Tidjani Diawara gjorde två mål mot IFK Nyköping och är nu klar för Bissarna. Här med Ethan Gage och Pontus Nordenberg.

– Det är att saker ska genomföras till hundra procent, det mesta vi gör ska ske explosivt. Det gjorde det inte tillräckligt ofta mot Nyköping. Samtidigt som jag säger det finns det vissa ljusglimtar. Tidjani Diawara gjorde två mål, vilket jag tycker är ett bra sätt att påbörja sin stundande Nyköping BIS-karriär.

Det är John Walls sätt att meddela att laget gjort klart med 19-årige anfallaren Tidjani Diawara, som har funnits med i U17-landslaget och närmast kommer från spel i Sleipner dit han var utlånad från IFK Norrköping.

– Det känns väldigt bra att komma hit till Nyköping. Jag har fått väldigt bra känsla av hela klubben som har välkomnat mig mycket bra under veckan, säger Tidjani på Bissarnas hemsida.

– De har ett spelsätt och spelidé som kommer passa mig bra och jag känner att jag kommer att utvecklas här. Jag kommer hit med förhoppningar att hjälpa laget genom att tillsätta mina egenskaper och kvalitéer i laget.

Artikelbild

Tidjani Diawara blir Bissarnas andra tillskott under sommaren.

I övrigt var även provtränande återvändaren Ethan Gage med i matchen och gjorde mål.

– Gage är såklart en skicklig spelare, sen vill vi att han ska få tid att bekanta sig med arbetssätt och spelsätt. Där hoppas vi att det kan lösas.

Kanadensaren var även inblandad i en liten hettad dispyt med lagkamraten Andrew Jean-Baptiste.

– Jag att det är bra att de är passionerade, men det slutade ju där, vilket var bra. Det är något vi får ta fasta på, ha respekt för varandra, men det är bra med krav, det tycker vi är positivt, tycker John Wall.

Efter lördagens match är nu allt fokus på den kommande höstsäsongen fotbollsettan för Wall och laget. Efter lite ledigt är det snart dags för match borta mot Umeå.

– Vi upplever att det alltid är skönt med lite ledigt, men sen börjar det klia i fingrarna och framförallt i fötterna. 39 poäng att spela om i höst och då är det skönt att vara fräsch och utvilad.