Bemir räddade kvinna som föll ner i ån

"Detta kunde ha slutat väldigt illa". Det säger Bemir Brkic som lyckades dra upp kvinnan ur den iskalla Nyköpingsån i fredags.

Bemir Brkic lyckades få upp kvinnan ur Nyköpingsån innan blåljuspersonal kom till platsen för att assistera.

Bemir Brkic lyckades få upp kvinnan ur Nyköpingsån innan blåljuspersonal kom till platsen för att assistera.

Foto: Pontus Stenberg/Tobias Johannesson

Nyköpings kommun2019-11-02 13:08

Det var vid 20-tiden i fredags kväll som en förbipasserande kvinna med hund uppmärksammade personalen på nattklubben Domino vid S:t Annegatan.

–  "Hjälp, hjälp, det ligger någon i vattnet”, sa hon så jag sprang dit och det låg en kvinna i ån, vid kanten. Jag ropade till min kollega att ringa 112, sedan gick jag ner i vattnet och försökte hålla fast henne mot kanten tills räddningspersonal kom, säger Bemir som jobbar på Domino.

Först fick Bemir ingen kontakt med kvinnan som låg och flöt på rygg, och när hon svarade visste hon inte var hon var eller hur hon hade hamnat i vattnet.

Polis anslöt och tillsammans kunde de lyfta upp kvinnan på land innan räddningstjänst och ambulans kom till platsen. Hon var då vaken och talbar men fördes nedkyld till sjukhus.

Vad som föranledde olyckan är oklart. Kvinnan, som är i 70-årsåldern, var däremot berusad enligt flera uppgifter från platsen.

–  Detta kunde ha gå hur illa som helst. Jag tycker att den förbipasserande kvinnan med hund ska ha beröm som såg, hörde och agerade. Det var tur att hon upptäckte kvinnan i vattnet, för annars så hade hon inte klarat sig, säger Bemir Brkic.

Han har jobbat flera år i Nyköpings krogmiljö och tycker att man kan försöka hålla lite extra koll om människor är väldigt berusade. Inte minst kring ån.

–  Ser man någon som är kraftigt berusad, hjälp personen att komma in i en taxi eller se till att den inte är vid kanten till vattnet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!