Fönster beskjutna med luftvapen

Flera lägenheter i Stenkulla och Rosenkälla har blivit beskjutna de senaste dagarna. Polisen misstänker att en eller flera personer har skjutit mot fönstren med kolsyrepistol.

Johanna Eronens sovrumsfönster besköts med tio skott. Teorin är att det är en kolsyrepistol som använts.

Johanna Eronens sovrumsfönster besköts med tio skott. Teorin är att det är en kolsyrepistol som använts.

Foto: Privat

Nyköpings kommun2019-11-27 17:00

Minst två lägenheter i Rosenkälla och en i Stenkulla har utsatts. Polisen kan inte med säkerhet avgöra vad som orsakat hålen, ingen tycks ha sett något och det är endast det yttersta skiktet på fönstren som skadats.

Johanna Eronen, 33, möttes av tio skotthål när hon drog upp persiennerna i sovrumsfönstret på onsdagsmorgonen. 

– Det är obehagligt, säger hon.

Hon säger att poliserna som kom till lägenheten på tror att skotten avlossats från en kolsyrepistol laddad med stålkulor.

Redan på tisdagen undersökte polisens tekniker ett hål i en fönsterruta på Jupitervägen i Stenkulla. Skadan såg ut som ett skotthål men det fanns inga spår efter kulor eller märken inne i bostaden. Teknikerna kunde inte avgöra vad som orsakat hålet. Det upptäcktes på tisdagen men redan under måndagskvällen ska bostadsinnehavaren ha hört ett ljud från fönstret.

Johanna Eronen sover med öronproppar och hörde ingenting av skotten på Ängstugevägen.

– Min man går till jobbet vid halv fyra på morgonen. Jag tror att det här har hänt efter det, säger hon.

När polisen var på plats upptäcktes att grannlägenheten på Ängstugevägen också hade blivit beskjuten. Polisen hade på onsdagsförmiddagen ännu inte fått kontakt med de boende där. 

Händelserna utreds i nuläget som skadegörelse. Inga människor har skadats och skotten gjorde märken endast på de yttre rutorna av treglasfönstren. Det finns i nuläget inga misstänkta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!