Kommundirektörer har fått nya jobb

Anna-Karin Lindblad, tillförordnad kommundirektör, lämnar Nyköpings kommun helt efter 18 år. Lämnar gör även Peter Knutsson.

Anna-Karin Lindblad tar snart steget ut från stadshuset i Nyköping för gott.

Anna-Karin Lindblad tar snart steget ut från stadshuset i Nyköping för gott.

Foto: Jens Alvin

Nyköpings kommun2019-10-07 19:30

Den 1 december tillträder Nyköpings kommuns nye kommundirektör, Mats Pettersson, officiellt sin tjänst. I och med detta skulle Anna-Karin Lindblad, tillförordnad kommundirektör sedan dess att Erik Carlgren lämnade kommundirektörsposten i början av året, träda tillbaka till sin tjänst som chef på kommunens kansli.

Så blir det nu inte. Lindblad har efter 18 år som anställd hos Nyköpings kommun sökt och fått ett annat jobb. Fortsättningsvis ska Lindblad verka som administrativ direktör på Fortifikationsverket, men innan Lindblad officiellt lämnar kommunen kommer hon att ha tjänsten biträdande kommundirektör, tills dess att hon gör sin sista arbetsdag den 18 december.

"Det senaste året har varit tufft för organisationen men jag har också sett mycket kreativitet hos chefer och medarbetare när det gäller att få vardagen och servicen till Nyköpingsborna att gå ihop och fortsätta utvecklas. Nyköpings kommun ligger mig varmt om hjärtat och kommer alltid att göra det men efter 18 år är det dags för nya vyer. Fortifikationsverket har kundfokus och affärsmässighet som en del av värdegrunden, två perspektiv som även driver mig som person", säger Lindblad till kommunens hemsida.

Genom åren har Anna-Karin Lindblad haft en rad tjänster med anknytning till Nyköpings kommun. Hon inledde faktiskt karriären i Katrineholms kommun, där som utredningssekreterare. Inom Nyköpings kommun noteras arbetstitlar för Lindblad som nämndsekreterare, kommunsekreterare, kanslichef, ställföreträdande kommundirektör inom ramen för säkerhetsskyddsarbete, koncern-VD och avslutningsvis Tf kommundirektör.

Den som varit tillförordnad biträdande kommundirektör under 2019, Peter Knutsson, slutar också hos kommunen helt och hållet. Knutsson var, innan han fick årets tjänst, chef för beställarkontoret. Han återvänder enligt Nyköpings kommuns hemsida till sin tidigare arbetsgivare Regeringskansliet och ska där bli departementsråd som chef för enheten för offentlig upphandling och spel på Finansdepartementet.

Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S) kommenterar de två direktörernas nya jobb officiellt till kommunens hemsida:

"Det är två oerhört kompetenta och lojala chefer som lämnar. De har dragit ett tungt lass, inte minst det här året, men har tillsammans hållit ihop ledarskapet och kommunen på ett tryggt och bra sätt. Jag önskar dem varmt lycka till med nya spännande uppdrag."

Peter Knutsson, på väg mot nytt jobb.
Peter Knutsson, på väg mot nytt jobb.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!