Sillén oroad över ridanläggningens kostnad

Ridanläggningen vid Flättna beräknas bli drygt två miljoner dyrare att bygga. Oppositionsrådet Anna af Sillén ser med oro på de ökade kostnaderna.

Anna af Sillén ser med oro på ridanläggningens kostnad.

Anna af Sillén ser med oro på ridanläggningens kostnad.

Foto: Jens Alvin

Nyköpings kommun2019-11-01 21:27

Kommunens planerade ridanläggning vid Flättna beräknades att kosta 79 miljoner, plus fyra miljoner i driftkostnader per år. Men efter ett missförstånd där kommunen trott att solceller ingick i det avtalet som fanns blir kostnaderna större. För att få solceller i avtalet så tillkommer en kostnad på 2 260 000. Anna af Sillén (M) som är oppositionsråd i Nyköpings kommun anser att kostnaderna för ridanläggningen är för höga och ser andra områden där det finns stora behov av satsningar. 

– Vi anser att kostnaden för ridanläggningen bör halveras och det är mot bakgrund av det ekonomiska läget i kommunen. Vi ser ett stort behov av satsningar inom skolan och äldrevården. Man ska ha med sig det perspektivet att politiken behöver prioritera. Det finns alldeles för mycket frågetecken kring det här projektet och att det redan börjar öka på kostnadssidan är naturligtvis oroande, säger Anna af Sillén. 

Hon tycker att politikerna borde se över vilket investeringsutrymme som finns och vad som ska prioriteras. 

– Man bör se till vilket investeringsutrymme har vi och vad är absolut nödvändigt att göra. Då kan man konstatera att det behövs nya förskoleplatser och nya äldreboenden. Utifrån det får man sen bestämma sig för hur mycket kan vi lägga på ridanläggningen och vad man har råd med helt enkelt. Man behöver göra en politisk prioritering och det är ibland väldigt tufft att göra det men det ansvaret måste man ta.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!