Föreställningen hade urpremiär i samband med Lutherjubileet 2017 och är ett samarbete mellan Frustuna och Daga församlingar. På scen står inte bara lokala skådespelare och musiker, även samtliga präster i församlingen deltar.

– Gensvaret på spelet var väldigt stort så därför bestämde vi oss för att sätta upp det ännu en gång, säger manusförfattaren Bengt Landin, som själv spelar Olaus Petri i spelet.

Spelet skildrar Martin Luthers liv och leverne från ungdomsår och reformation fram till äktenskapet med nunnan Katharina von Bohra. Dräkterna är specialdesignade av Ingmarie Lyck och Bissa Abelli har stått för regin.

De antisemitiska åsikter Luther gav uttryck för senare i livet är dock utelämnade i spelet.

– Vi är medvetna om att han hade sidor som inte var särskilt trevliga. Mycket var annorlunda på 1500-talet, det var en tid då man även brände folk på bål. Jag hade planer på att få med mer om hans psykologiska utveckling, det hade kunnat bli en intressant analys, men en timmes spel gör att utrymmet blir begränsat, säger Landin.

Spelet ges lördagen den 15 september klockan 18 i Frustuna kyrka och söndagen den 16 september klockan 16 i Björnlunda kyrka.