De vita väggarna inne i Galleri Fiskhuset i bryggeriområdet i Nyköping har fått rejält med färg i årets premiärutställning. Martin Emtenäs, uppvuxen i Oxelösund och numera Nyköpingsbo sedan två år, har samlat sina favoritbilder i utställningen ”Öga mot öga”

– Det är fantastiskt kul att ställa ut och verkligen ta sig tid att gå igenom alla bilder man samlar på sig, säger Martin Emtenäs som själv fanns på plats under lördagens vernissage.

De flesta bilder på utställningen har Emtenäs fotat i samband med tv-inspelningar. Här visas bilder från bland annat Australien, Costa Rica, Uganda, Thailand och Nordnorge. Det humoristiska uttrycket är väl synligt i fotografierna.

– Naturen är ju väldigt vacker men det gäller ju att någonting känns ännu lite mer för att det ska bli en bild man minns. Personligen tycker jag om när det blir lite humor i bilderna, säger Martin Emtenäs och visar en porträttlik bild av en ödla som fått många besökare att dra på smilbanden på grund av sitt säregna ansiktsuttryck.

Martin var i tio års tid programledare för SVT:s ”Mitt i naturen” och han har även lett ”Det stora fågeläventyret” i SVT.

Var ser vi dig härnäst?

– I slutet på februari är jag värd för ”PLANET EARTH - LIVE IN CONCERT”, som är en livetolkning av BBC:s prisvinnande naturdokumentär som görs tillsammans med en symfoniorkester.

Utställningen pågår till den 7 februari.