Nyköpings lasarett gick upp i stabsläge under torsdagsförmiddagen efter att ha fått information om en explosion på SSAB och att en medarbetare blivit skadad. Mannen som är i 50-årsåldern är anställd på transportföretaget Foria som har ett samarbete med SSAB i Oxelösund.

– Det är en hydraulslang som brustit på en av våra grävmaskiner. Det var så hårt tryck på oljan att den faktiskt slog sönder fönsterrutan till förarhytten där en av våra grävmaskinister satt. Han fick ganska mycket olja över sig, säger Rikard Gärdman som är produktionschef på Foria.

Medarbetaren kunde dock ta sig från platsen själv och gick och duschade av sig oljan.

– Han verkade inte ha skadats av glassplittret, men vi gjorde bedömningen att han borde åka till akuten. Bland annat på grund av trycket och att han kan ha träffats av glassplitter, fortsätter Gärdman.

Grävmaskinisten har nu fått vård på Nyköpings lasarett.

”Personen har sanerats efter att ha blivit översköljd med någon sorts olja. Personen är lindrigt skadad och läget betecknas som stabilt. Sjukhuset skickade tidigare ut ett meddelande om att man gått upp i stabsläge, detta är nu avblåst. Anledningen till beslutet om stabsläge var att det rådde osäkerhet om vidden av det inträffade och sjukhuset förberedde sig för att hantera en större händelse än det visade sig vara”, skriver landstinget i ett pressmeddelande.