Trion K-Bird var förband som satte ribban för kvällens konsert i skogen. När sångerskan Katti Ottosson sjöng med en kraftfull stämma ackompanjerad av de sprödaste toner som Amanda Hoffman Bang och Andreas Grube stod för på cello och keyboard så tystnade nästan syrsornas sång.

En grymt svartmålande dyster sångtext till de vackraste toner gör att det skaver. Man blir träffad. För undertecknads del innebar öppningslåten på engelska en musikalisk fullträff. Men resterande låtar var mer en uppvisning i en ytterst kompetent sångerskas röstanvändning. En cover på Sinéads O´Connors klassiska Nothing compares 2 U nynnade de flesta med i men mer än så var det kanske inte.

Därefter kliver Anna Stadling upp på scen med sin partner Pekka Hammarstedt och sjunger om ljuset efter stormen. Applåden efter första låten avslöjar att denna sångerska befinner sig i stor varm famn.

Vem kan inte motstå en sångerska som på svenska både sjunger och mellansnackar om det svåraste och vidrigaste? Paret på scen drabbades bägge av cancer för ett par år sedan, som de nu lyckats rida ut.

Folk gillar det här och ett par i publiken kysser varandra ömt när låten Älskar dig spelas. Countrypop på svenska och lagom svängigt för att spelas flitigt i P4. När låten Drömmarna spelas sjunger publiken redan med i refrängen.

Anna Stadling är äkta rakt igenom och vågar även ta plats som kvinna och musiker och hissa sig själv vilket är sympatiskt. Samtidigt saknas något för att jag ska bli lika berörd som alla andra denna kväll.

Jo, när kvällens sista låt drar i gång så lyfter det på riktigt. För om det något som Anna Stadling verkligen behärskar så är det att tolka Johnny Cash. Med låten Ring of Fire så har vi återigen friktionen på scen. Nu blir även undertecknad berörd och träffad. Av svärtan och skönsången.