Centerpartiet som inte har haft ett riksdagsmandat från Sörmland tidigare gjorde ett bra val och lyckades få ett mandat. Först på listan står Martina Johansson från Västerljung.

– Det känns fantastiskt skönt. Att vi har ett mandat var mål nummer ett för oss. Men jag vågar inte ta ut något förrän det är riktigt färdigt, vi får invänta personkryssen också innan vi vet.

650 kryss krävs för att bli personvald och på onsdag eller torsdag räknar Martina Johansson med att personkryssen också är räknade. Då vet hon om det är hon som tar plats i riksdagen.

Artikelbild

Erik Bengtzboe.

Lotta Johnsson Fornarve från Oxelösund kan räkna med att sitta kvar i riksdagen i ytterligare fyra år. Vänsterpartiet gick framåt och behåller därmed sitt Sörmlandsmandat.

Däremot ser det mer osäkert ut för Nyköpingsborna Erik Bengtzboe och Sofia Amloh. Både Moderaterna och Socialdemokraterna backar på riksdagsnivån och ser ut att tappa var sitt mandat från Sörmland.

– Vi får väl se. Det är ju en del saker som kan hända. Jag tror att det är på onsdag vi får veta om vi får ett utjämningsmandat till Sörmland och vilket parti som det i så fall går till, säger Sofia Amloh.

Hon har satsat på en riksdagsplats och vet inte vad hon gör om det inte blir så.

Artikelbild

Sofia Amloh.

– Det får jag ta ställning till då i så fall. Annars har jag ju en anställning på SSAB och ska jobba redan i morgon.

Moderaterna i Sörmland tappade en plats för Sörmlands räkning i riksdagen. Trea på listan är Erik Bengtzboe, Nyköping, som suttit där senaste mandatperioden.

Artikelbild

Martina Johansson.

Erik Bengtzboe tycker inte hans vara eller inte vara i riksdagen är det viktigaste nu utan om Alliansen kan skapa en regering.

– Min riksdagsplats är en smal sak, säger han.

Erik Bengtzboe har dock några möjligheter att ändå komma in i riksdagen. Kan Ulf Kristersson bilda en regering blir en plats ledig eftersom Kristersson står först på Sörmlandslistan. Men Kristersson finns även med på en lista i Stockholm, vilket gör att en plats kan öppnas.