Ankartun har folkets stöd

Protestmötet mot uppsägningen av Lennart Ankartun drog fullt hus. De 160 deltagarna enades om ett gemensamt uttalande där de motsätter sig kyrkorådets beslut att säga upp Ankartun.

Övrigt2002-04-07 22:24
Det är kyrkorådets tystnad kring uppsägningen av kyrkoherde Ankartun som upprört mötesdeltagarna. För många innebär också en förlust av Ankartun en stor sorg. Flera av mötesdeltagarna grät när de berättade om vilket stöd Ankartun varit för dem under svåra perioder.
Några av de som talade på mötet påtalade att de hade kännedom om kontroverser och samarbetsproblem som föranlett uppsägningen. Däremot var alla överens om att de problemen knappast kunde vara av sådan art att de måste föranleda en uppsägning. Många uttryckte sin förhoppning om att meningsskiljaktigheterna skulle redas ut på annat sätt.
Några var mycket kritiska till kyrkorådet och beskyllde det för inkompetens, och för försök att hemlighålla sitt uppsåt. Detta genom att bland annat undanhålla handlingar och dubblera protokoll i olika versioner.
Efter två timmar och ett 25-tal talare enades mötet om ett uttalande.
I uttalandet säger de att uppsägningen skett på vaga och osakliga grunder och att Ankartun följt den målskrivning som kyrkofullmäktige beslutat om.
Mötets förslag är istället att seriösa samtal inleds mellan kyrkoråd och kyrkoherde för att eliminera meningsskiljaktigheterna.
Mötet hänvisar också till de cirka 1000 namnunderskrifterna till stöd för Ankartun.
Uttalandet är undertecknat av diskussionsledaren Alf Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om