Charlie har köket öppet
Emil Karlsson på Mickes Skafferi var min första förebild. Av honom har jag lärt mig mycket, förklarar Charlie som äger restaurangen tillsammans med kompisen George Ghanno.
Från början fanns inte det riktiga intresset för yrket. Vid fjorton års ålder började han sommarjobba på ett bageri. Men på restaurangskolan fick Charlie upp ögonen.
Det var där det riktiga intresset för yrket dök upp. Jag kände att det här var det jag ville hålla på med. Den här livsstilen passar mig, berättar han.
Vad menar du med livsstil?
Man kommer nästan aldrig ifrån restaurangen. Det är många sena kvällar. När gästerna går hem är det diskning, städning och bokföring, säger han.
När Charlie beskriver restaurangens utbud kallar han det för ett cross over kök. Det innebär att man blandar mat från olika länder. I Charlies kök finns influenser från Japan, Mexico och Frankrike.
När Charlie väl lyckas lämna köket försöker han njuta av livet.
Jag går ut och äter för att få inspiration. Se vad andra ställen erbjuder. Annars gillar jag att njuta av god mat och ett gott vin tillsammans med vänner, berättar han.
Charlie berättar att han har en stor dröm som han ska genomföra. Det är att resa omkring runt i världen och jobba som kock lite över allt.
Jag vill jobba på bra och dåliga restauranger i exempelvis Japan och Thailand.
Men just nu fokuseras allt på den nystartade verksamheten. För Charlie är kontakten med kunderna mycket viktig. Han vill bygga upp en bra och personlig relation till de som besöker stället. Därför har han ett öppet kök.
Kunderna kan se vad vi håller på med i köket. Jag menar vi har ju inget att dölja, säger Charlie som nu återgår till sina förberedelser.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!