En VM-plats hägrar för Daniel Eriksson
På söndag avgörs mountainbiketävlingen Hedeby maxpuls. Då hoppas den tävlande banchefen Daniel Eriksson på en plats bland de tio bästa, men mest av allt hoppas han på att komma med till VM.
Det var mountainbikelands-lagets förbundskapten som skrev att Daniel hade blivit uttagen till landslaget.
Och det var precis vad Daniel ville, eftersom årets stora mål är VM i Kanada i höst.
Visserligen är landslagsuttagningen inte lika med en VM-biljett, men åtminstone är det en bra bit på väg.
För sex-sju år sedan fastnade Daniel för mountainbike. Det var via kompisar som han kom i kontakt med sporten och när han väl gjort det gick det fort.
Den gamla cykeln byttes mot en nyare och så har det fortsatt. Som junior var han med i landslaget och kom fyra på Nordiska mästerskapen.
Nu är han 20 år och har en turkos värstingcykel av märket Bianchi. Som tur är, för Daniel men kanske mest för hans föräldrar, har han en sponsor som betalar fordonet som går loss på en bit över 40 000 kronor.
Daniel har stora planer inför framtiden.
Jag har tänkt att bli bäst. Nästa år tänkte jag ut och köra världscupen.
Förra året var hans första som seniorcyklist.
I elit är det snabbare tempo plus att man kör två varv mer på banan än juniorerna, så första tävlingarna gick jag in i väggen rejält, berättar Daniel.
Nu går det bättre och om ett par veckor avgörs SM.
Det hade jag tänkt att vinna faktiskt, säger Daniel som på SM och VM får tävla i U-23- klassen.
Senare i höst hägrar det stora målet. Världsmästerskapen i Kanada. Sverige får skicka två U-23- cyklister, det vill säga två stycken som är under 23 år.
VM går på hög höjd i Kanada, så det är ingen vits att åka dit samma vecka, då hinner man inte anpassa sig, säger Daniel och man kan ana att han ser fram mot ett långt äventyr på andra sidan Atlanten.
Just nu har dock Daniel lite annat att tänka på. På söndag avgörs Hedeby maxpuls och han är banchef, men kommer också att tävla själv.
Det är mycket man ska tänka på för att få en mountainbikebana så bra som möjligt.
Både teknik och styrka ska krävas av segraren som efter sex varv på den 7,25 km långa banan beräknas cykla i mål på en tid av 1 timme och 47 minuter.
Den är egentligen inte så svår tekniskt sett och dessutom finns det inte någon riktig stor backe, säger Daniel.
Jag räknar kallt med att komma bland de tio bästa. Många underskattar nog banan och tror inte att den är så jobbig. Ligger man bara hyfsat inför de sista varven så kan man plocka mycket när de andra blir trötta.
Han om någon borde ju veta, eftersom han cyklat banan cirka 200 gånger.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!