Erik på slottet lämnar Nyköpingshus – går vidare till nytt uppdrag

Erik på slottet har sålts efter nästan tio år. – Det har varit en förmån att verka i Nyköpingshus, säger krögaren Erik Olofsson.

Under Erik Olofsson tid har verksamheten i festvåningen på Nyköpingshus utvecklats och evenemangen blivit allt fler.

Under Erik Olofsson tid har verksamheten i festvåningen på Nyköpingshus utvecklats och evenemangen blivit allt fler.

Foto: Grimstedt Magnus

Övrigt2018-11-27 06:45

Innan Erik Olofsson tog över på Nyköpingshus för knappt tio år sedan var det ganska dött i slottets festvåning. Ett eller ett par evenemang i veckan ordnades och bolaget bakom verksamheten var i konkurs.

Men sedan dess har det blivit spinn på verksamheten.

– Det har verkligen gått bra. I dag har vi fem evenemang här varje vecka, säger Erik Olofsson.

Festvåningen har bland annat blivit en mycket populär plats för bröllopsfester och personalfester. Även julborden på slottet har lockat mycket folk.

Erik Olofsson blir nu vd på Grytsbergs Säteri utanför Gnesta och säljer även cateringverksamheten i bolaget Allt om måltiden AB.

Varför slutar du på Nyköpingshus om verksamheten har gått så bra?

– Jag har samarbetet med Grytsbergs Säteri tidigare och vet hur bra verksamheten där är. När jag fick erbjudandet kunde jag inte motstå. Det känns som ett naturligt steg vidare.

Hur känns det att lämna Nyköpingshus?

– Det har varit en förmån att få arbeta i detta historiska slott, verkligen.

Grytsbergs Säteri, som ligger i Stjärnhov utanför Gnesta, fick nya ägare 2016. Sedan dess har Grytsbergs utvecklats till att vara en plats för bröllop, konferenser, möten och golfpaket.

Erik Brandberg, nuvarande vd och delägare i Grytsbergs, säger att han är glad över att Erik Olofsson väljer att bidra till säteriets fortsatta utveckling.

– Vi är stolta över det arbete som gjorts under 2018, och vet att våra gäster som kommer under 2019 är i trygga händer när Erik och övrig personal är på plats, säger han.

Erik Olofsson kommer att vara kvar på Nyköpingshus över julen. Det innebär att julborden kommer att bli av som planerat. Hans sista insats blir de så kallade nyårskassarna.

– Vi har kört med det ett tag. Det är en förberedd nyårsmiddag som människor kan köpa med sig hem. Efter en kvart i köket kan man bjuda på en riktig lyxmiddag.

Verksamheten i festvåningen på Nyköpingshus tas nu över av Per Karlsten på Nyköpings konferens. Erik Olofsson är trygg i att det kommer bli bra för Nyköpingsborna.

– Per Karlsten kan betydligt mer om Nyköpingshus historia än vad jag kan och han är duktig på konferenser. Det kommer att bli väldigt bra, säger han.

SN har sökt Per Karlsten för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!