Ett hus i ständig utveckling
Det är försommarvackert. Temperaturen ligger kring 18 grader. Hagtornen är på väg att grönska och övergången från asfalt till grusväg in till huset förvandlar platsen till en idyll.
Det är pumphuset som är det intressanta i sammanhanget. Om ett eller två år hoppas Cornelia att det ska vara en restaurang. Renoveringsarbetet pågår, taket är övertäckt med galvaniserad plåt, och trasiga tegelstenar har lagats. Renoveringsarbetet sker i samarbete med Sörmlands museum.
Tur att vi är lediga på måndag, skämtar Cornelia och ser sig omkring.
Hon hoppas hinna röja kring huset och i huset med tanke på den invigning av säsongen som sker nästa lördag. Då blir det vernissage och sång.
Cornelia fick köpa pumphuset år 2003. Men hon har tittat på huset sedan 1997 och tänkt sig en framtid med restaurang och att hon dessutom skulle kunna ta upp sin keramik och ha en brännugn där.
Att få färdigt huset i år är inte realistiskt.
Cornelia bor i närheten och har möjlighet att gå dit och jobba när det blir någon fritid. Men hon driver samtidigt Montessoriskolan i Oxelösund.
Jag har hela tiden tyckt att det ska bli roligt att göra något av det här charmiga huset, säger hon och visar runt inomhus. Det ser ut som en liten borg.
Det är bråte på golvet men taket är fint med de gamla bräderna rengjorda och åter på plats, ifyllt här och var med färskt virke, i den del som ska bli kök. I restaurangdelen är takstolarna kvar och ska vara synliga.
Jag har tänkt mig att det skulle få plats femtio gäster, säger Cornelia, som har restaurangvana efter arbete på Tylösands hotell.
Hon kommer att ha ansvaret själv.
Till en början blir det öppet bara under säsong, säger hon.
Drömmen om servering i pumphuset har varat i åtta år. Hur orkar man?
Jag var mer ivrig när jag var yngre, men man lär sig att bli ihärdig. Allt kan inte gå på fem sekunder. Men det är lätt att vara engagerad när man har roligt.
Hon går dessutom med en mental bild framför sig där hon ser det färdiga resultatet.
Jag har en plan för i morgon men lever i nuet med de kunskaper jag fick i går, förklarar hon hur hon håller engagemanget vid liv
Cornelia odlar dessutom vindruvor och i drömmen ingår att servera vin från den egna odlingen i restaurangen.
Vindruvorna växer fint, enda problemet är rådjuren men jag har tagit jägarexamen och hotar rådjuren med det, skämtar hon.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!