– Vi sa nej till Bo i Nyköping och det gjorde vi utifrån det ekonomiska perspektivet. Vi tycker inte man ska lägga så mycket på marknadsföring utan att vi bör satsa på kärnverksamheten, säger oppositionsråd Anna af Sillén (M).
Trots ifrågasättanden från flera håll röstade majoriteten med S, MP och V för att fortsätta driva Bo i Nyköping-kampanjen och lägga 3 miljoner kronor på den under 2018.
– Vi har efterfrågat siffror på hur många som har flyttat in till följd av kampanjen, men det har vi inte fått. Men vi måste veta det om vi ska lägga så mycket pengar på en kampanj, säger Sofia Remnert.
Inflyttningen till Nyköping är hög, men hon påpekar att en del av den består av nyanlända.
– Eskilstuna och Strängnäs får inflyttning ändå, det kan inte vara avhängigt den här kampanjen.
Kristdemokraterna och Centerpartiet yrkade på återremiss.
– Det är klart man ska göra reklam, det är inte det. Däremot vill vi att man tittar över den. Vi vill att man ser till tillväxten i hela kommunen och inte bara visar upp den lilla del som ligger vid havet. Och inte bara marknadsför på samma sätt som man har gjort sedan 2003, säger Martina Hallström (C).
– Varumärket är viktigt, men vad får vi för effekt av kampanjen?
När återremissen inte gick igenom yrkade Kristdemokraterna på avslag.
– Vi går back i vård och omsorg bland annat och det är viktigt att vi satsar de här pengarna på det, säger Marita Göransson (KD).
Sverigedemokraterna har sedan tidigare varit kritiska till kampanjen, men kunde inte närvara på kommunstyrelsens möte på måndagen.
– Betydelsen av kampanjen är överreklamerad. Jag tror att folk skulle flytta hit ändå, säger Thom Zetterström (SD).
Trots kritiken röstades en fortsättning igenom. Malin Hagerström (MP) röstade ja, trots att hon tidigare har ifrågasatt kampanjen.
– De brister som har funnits under åren och att vi behöver en ny upphandling är inte ett bevis på att kampanjen har varit dålig. Vi är nöjda med den, sedan kan man fundera på förfarandet.
Kritik har framförts mot kostnaden på 3 miljoner kronor per år. Det är en relevant fråga, anser kommunalrådet Urban Granström (S).
– Den ställer vi oss varje år. När vi har möjlighet att göra det tycker jag att vi ska göra det. Om det trängs med andra behov är det lite svårare, men nu har vi möjlighet.