Gatuköket blir som förr igen
Jag ska återgå till det som var förr och siktar på att kunna driva gatuköket lika bra som Boström gjorde på sin tid. Allt kött ska vara svenskt. Här ska man också kunna äta korv med mos, precis som många vill ha det, säger han och förklarar att det behövs ett riktigt svenskt gatukök i Oxelösund.
För att kunna bjuda på det lilla extra har den nya ägaren också investerat i en ny kolgrill. På den tillagar han bland annat ox- och kycklingfilé.
Hadt Mokthar Mohamed kommer ursprungligen från Algeriet där han bott halva sitt liv. Till Sverige och Eskilstuna anlände han 1987. Det var också i Algeriet som hans stora fotbollsintresse tog fart. Han älskar sporten och har spelat en del själv. Idag följer han idrotten så gott det går, mest på tv där han också tittar på favoritlaget Real Madrid.
Det bästa med fotbollen är att den engagerar så många människor. Jag och några kompisar brukar träffas och titta på matcher. Det är egentligen det som är det roliga, att umgås och retas lite med varandra under matcherna, ler Hadt Mokhtar Mohamed.
Dock finns inte så mycket tid över till det stora intresset. Arbetsdagarna är långa och det finns mycket att göra när man driver företag. Ändå är Hadt Mokhtar Mohamed rutinerad, vilket underlättar en hel del. Han har arbetat inom restaurangbranschen i 19 år och har under den tiden hunnit skaffa sig en mängd kontakter. Inte minst i Oxelösund där han tidigare arbetade på restaurang Olympia.
Jag valde att ta över gatuköket för att det är lätt och enkelt att sköta. Jag har helt klart nytta av att jag känner en del folk inom branschen här i Oxelösund. Överhuvudtaget tycker jag att Oxelösund är ett väldigt trivsamt samhälle. Inte minst för barnen, säger han och berättar att han har två älsklingar hemma, nio och sex år gamla.
Med Boströms gatukök är målen långsiktiga. Först och främst handlar det om att bygga upp ett gott rykte.
Det tar sin tid. Förhoppningsvis har jag fått bra fart på affärerna om cirka sex till sju månader, säger Hadt Mokhtar Mohamed förhoppningsfullt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!