Hårt tryck på Jogersö i sommarvärmen

Det blev en tuff första sommar för Jogersöanläggningens nya krögare Patrik Woss. Med upp till hundra matgäster per dag och viss personalbrist har han försökt hitta flexibla lösningar. Nu tar han sikte på höstens friskvårdssatsningar.

Sedan årsskiftet driver Patrik Woss Jogersö restaurang och konferens, som haltat något första sommaren pågrund av personalbrist och rekordsommarvärme. Woss har själv ingen krögarbakgrund utan titulerar sig entreprenör.

Sedan årsskiftet driver Patrik Woss Jogersö restaurang och konferens, som haltat något första sommaren pågrund av personalbrist och rekordsommarvärme. Woss har själv ingen krögarbakgrund utan titulerar sig entreprenör.

Foto:

Övrigt2018-08-06 07:15

– Vi ska fylla huset med "Bra" som är Jogersö restaurang och konferens ledord, säger han.

Patrik Woss tog över driften för det som förut hette Havets källa på Jogersö vid årsskiftet. Han och kollegan Camilla Westin såg potentialen i anläggningen som förutom restaurangdelen rymmer två bastur, omklädningsrum och en konferensdel, samt motionsspåren och närheten till havet. Och det var den uttalade friskvårdsprofilen som gjorde att Oxelösunds kommun och Kustbostäder som äger anläggningen, valde att teckna kontrakt med Patrik Woss efter att Havets källas förre krögare Conny Steisjö valt att dra sig tillbaka efter fem år.

Men någon friskvårdssatsning har ännu inte märkts av. Patrik Woss försvarar sig med att trycket på anläggningen den här första sommaren varit högt och man i stället försökt känna sig för och anpassa både meny och öppettider efter sommarens värmebölja.

– Det har kommit mer gäster än vad jag någonsin hade tänkt och även om vi vissa dagar gått på knäna har vi mestadels fått fin respons av folk som tycker att det är roligt att det nu är öppet hela dagarna, säger han.

Patrik Woss är medveten om att väntetiderna för att få mat vissa dagar har varit för långa och att det även kommit en del klagomål. Men menar att den största utmaningen varit att försöka tajma när "skocken" av hungriga badgäster ska dyka upp.

– Vi har känt oss för i sommar och jag är sjukt positiv och peppad på att utveckla anläggningen till nästa sommar.

I september drar friskvårdssatsningarna i gång, bland annat med föreläsningar av kända friskvårdsprofiler på lördagar. Några namn vill Patrik Woss dock inte avslöja. Under vardagarna är det tänkt att företag ska kunna förlägga sina konferenser i anläggningen och man kommer också erbjuda yogapass och andra träningsformer för allmänheten.

– Tänk fjällanläggning. Stället ska vara öppet för friskvård och man ska kunna träna, basta och käka buffé efteråt, säger han.

Problemet att hitta bra kökspersonal har varit återkommande för Patrik Woss och ett av skälen till att han tvingades bryta det restaurangkontrakt på fem år som han som han tecknat med Nyköpings golfklubb tidigare i somras, och som föregicks av upprörda känslor både från golfklubbens medlemmar och Woss själv.

Du har inte tagit dig vatten över huvudet?

– Det har varit svårt att hitta personal men nu har jag anställt en platschef till Jogersö som också är en klassisk husmanskostskock i grunden som jag tror kommer bli jättebra.

Samtidigt är Patrik Woss väl medveten om att han tagit över anläggningen efter vad han själv kallar en "gourmetkock".

– Det är svårt att ta över efter en så duktig krögare som Conny men avsikten har heller aldrig varit att bli en gourmetrestaurang. Vi är och ska utveckla en friskvårdsanläggning.

Uppdelat entreprenörskap på Jogersö

Jogersö restaurang och konferens drivs av Patrik Woss som tecknat ett femårskontrakt med Oxelösunds kommun.

I anläggningen ingår en restaurang, hygiendel med toaletter, bastu och ett konferensutrymme.

Jogersö camping drivs av Susanne Borg som också har hand om skötsel av stranden, grönytor, motionsspåren och minigolfen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!