Det pågår ett lågintensivt krig där hemma, som ökar i styrka varje gång en årstid övergår i en annan. Jag syftar såklart på den stora frågan om vad man får och inte får ställa på middagsbordet.
Min sambo är av den bestämda åsikten att när det är varmt ute ska man "äta något lätt". Vad det betyder har hon och hennes bundsförvanter svårare att definiera, men det brukar resultera i en matig sallad med tillhörande kall röra eller sås. Allehanda grytor, varma soppor och liknande är tydligen off limits så länge någon i hushållet bär kortbyxor.
Denna ståndpunkt är ju, givetvis, befängd. Som alla vet är mustiga långkok på allt från linser till högrev det bästa som finns, och bör om tiden tillåter ätas 365 dagar om året.
Detta är, kan jag tänka mig, en ständigt pågående konflikt i många hem. MEN, vänner, det är nu äntligen dags att plocka fram slowcookern utan rädsla för att få en termometer kastad på sig. När man tvingas vrida om från AC till värme och sätta på rumpgrillen i bilen för första gången vet man att striden är vunnen.
Nu väntar ett förtrollat halvår med varm mat som tillfredställer både kropp och själ. Tänk att få valsa runt där hemma, omgiven av doften från ett långkok på curry, sötpotatis och röda linser en hel helg. Finns det något bättre?
Nu gräver vi ned stridsyxorna. Men kom ihåg var du lägger din, den lär behövas igen i vår, när snön börjar smälta.