Jobb alla dagar för att driva drömcaféet

Till vardags har båda två var sitt vanligt jobb. Men på "fritiden" jobbar Lotta Kjellsdotter och Peter Åhlén med sin dröm. Då står de i det lilla huset bakom Tre små rum i Trosa och lagar mat och bakar till caféet.

Lotta Kjellsdotter fick tipset om att det behövdes bakhjälp på Tre små rum av sin frisör.

Lotta Kjellsdotter fick tipset om att det behövdes bakhjälp på Tre små rum av sin frisör.

Foto: Fotograf saknas!

Övrigt2017-03-02 09:30

Pistagebullar, blåbärspaj och semlor bakade på ett nytt recept ligger uppdukade på disken när man kommer in i caféet Tre små rum i centrala Trosa. Det är viktigt att det ser aptitligt ut för man äter även med ögonen, säger Lotta Kjellsdotter som bakar allt själv. Vanligtvis jobbar hon inom ambulansen men när hon inte jobbar där bakar hon.

– Det låter så mycket om man säger att vi har två jobb. Men vi brinner ju för det här och vi hade inte gjort det om vi inte hade känt att det var så roligt, säger Lotta.

Inom ambulansen ingår långa pass, både kvälls- och nattetid.

– Jag trivs väldigt bra där också och jag har väldigt snälla kollegor på ambulansen som hjälper mig att byta pass om det behövs.

För det kan behövas för att se till att det finns tillräckligt med bakverk varje gång caféet öppnar. Peter jobbar som trafikledare och chaufför på en transportfirma tre dagar i veckan. Resterande fyra dagar tillbringar han på Tre små rum där han lagar all mat. Och det går bra att samarbeta med hustrun, konstaterar han.

– Vi trivs ju bra ihop och samarbetet funkar.

Lotta tror att de kompletterar varandra bra.

– Om jag är mer forcerad och stressad står Peter mer för lugnet, säger hon.

Det var en ren tillfällighet att de hamnade här. Lotta var hos frisören som berättade att ägaren till Tre små rum behövde hjälp med att baka. Och på den vägen är det. Hon kom dit förra sommaren och hjälpte till. Allt föll väl ut och hon och Peter fick så småningom frågan om de ville arrendera bageriet och caféet. De tänkte ordentligt innan de bestämde sig.

– Vi tänkte att den här chansen inte skulle komma igen.

Under hösten renoverade de lokalen för att sätta sin egen prägel på cafédelen. Och den första advent slog de upp dörrarna på riktigt. Nu förbereder de sig för sommarsäsongen som blir det stora provet. Semester får vänta för båda två.

– Vi skjuter upp den hela tiden. Men vi siktar på i höst, säger Peter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om