Jogersös restaurang utan krögare – igen

I och med Skavsta golf och events konkurs står restaurangen på Jogersö utan krögare.

Skavsta golf och event som driver Jogersö restaurang och konferens har gått i konkurs. Företaget har även stått för serveringen på Nyköpings teater och Culturum.

Skavsta golf och event som driver Jogersö restaurang och konferens har gått i konkurs. Företaget har även stått för serveringen på Nyköpings teater och Culturum.

Foto:

Övrigt2018-11-03 08:00

För Oxelösunds kommuns del skapar beskedet om konkursen en del huvudbry. Kommunen äger restaurangbyggnaden på Jogersö som tidigare gått under namnen Havets källa och restaurang Källan. Skavsta golf och event tog över driften i januari 2018. Mindre än ett år senare står man nu utan krögare igen.

– Den här restaurangen är en viktig grej för oss och besöksnäringen. Det här är Sörmlands största havsbad med sandstrand och under vintern kommer det hit folk och åker skidor, säger Hans Rainer som är näringslivsansvarig vid Oxelösunds kommun.

För ett drygt år sedan meddelade den förre krögaren på restaurang Källan, Conny Steisjö, att han skulle sluta när femårskontraktet löpte ut vid årsskiftet. Kommunen började leta efter en efterträdare och Skavsta event och golf tog över. Restaurangen bytte namn till Jogersö restaurang och konferens och i en intervju i början av augusti sa Patrik Woss på Skavsta golf och event att trycket på anläggningen varit hårt under sommaren.

– Det har kommit mer gäster än vad jag någonsin hade tänkt och även om vi vissa dagar gått på knäna har vi mestadels fått fin respons av folk som tycker att det är roligt att det nu är öppet hela dagarna, sa han.

Nu ska kommunen försöka hitta en ny krögare.

– Vi får marknadsföra restaurangen via annonser och sedan välja ut en krögare bland intressenterna. Det här handlar ju om ett hyresavtal och inte någon upphandling. Helst vill vi gärna ha ett samarbete med en krögare som gillar att laga bra käk och där man kan få ett glas öl eller vin. Det är vår ambitionsnivå, men sedan får vi se hur stort intresse det finns. Vi får anpassa oss efter marknaden, säger Hans Rainer.

Han pekar även på att en bra restaurangen på Jogersö är viktigt för campingen.

– Susann Borg på campingen vill gärna ha ett samarbete med en bra krögare. Det hänger ihop med de nya krav som dagens campinggäster har, att det finns en bra restaurang som lever upp till förväntningarna, säger Rainer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!