Kommunen kräver ny bassäng i simhallen
Oxelösunds kommun ställer mycket hårdare krav på sina nya entreprenörer av simhallen, Jogersö camping och motionsanläggning.
Nya underlag är ute för anbud för Ramdalens idrottsplats, Ramdalens sim- och sporthall, Ramdalens bowlinghall och cafeteria, Jogersö camping med utebaden Jogersö och Stenvik samt Jogersö motionsanläggning.
Oxelösunds kommun har låtit sammanställa en diger handling i vilken kommunen låter informera om respektive anläggning och vilka krav kommunen ställer på nya entreprenörer.
Här ryms allt från öppethållande, verksamhet, service, tillsyn, marknadsföring till investeringar som entreprenörer bör genomföra.
För Jogersö motionsanläggning anser kommunen att entreprenörer inom två år bör investera i ett nytt kök, för att driva restaurang.
Det finns inte en sportslig chans att jag kan göra det. Det är en investering på flera hundra tusen kronor, säger nuvarande entreprenören Susann Borg.
På Jogersö camping anser kommunen att nya entreprenören bör investera pengar i anläggningen så att den kan betecknas som fyrstjärnig och badet erhåller blå flagg.
Det skulle betyda massor av investeringar. Det verkar som om de som tagit fram anbudsunderlaget inte vet vad som krävs för att göra campingen fyrstjärnig, säger Mats Kullman på Jogersö camping.
För Ramdalens sim- och sporthall anser kommunen att nya entreprenören ska investera i en varmvattenbassäng, en investering på närmare fem miljoner kronor.
Jag räds ingen investering. Jag ser det som att kommunen gett uttryck för en utveckling av verksamheten. Kommunen talar om vad de vill, sen om det går att greja är en annan sak. Jag tycker kommunen gjort ett gediget jobb som tagit fram de här handlingarna, säger Lasse Heintz som driver sim- och sporthallen.
Kommunen ställer även krav på att entreprenörerna ska sköta sitt arbetsgivaransvar, som att betala in skatter och sociala avgifter. Något som förre entreprenören av Ramdalens sim- och sporthall, Senectus konsult, inte gjorde vilket slutade med konkurs.
Kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Berg (s) medger att de tidigare avtalen innebar en hel del missar och som gjorde att entreprenörer kunde agera lite som de vill, som han uttrycker det.
Med de nya avtalen kan kommunen ålägga entreprenörerna böter om inte avtalen följs.
Vi är medvetna om att investeringarna som vi vill ska göras kostar pengar, men det är också en kraftig kvalitetsförstärkning, säger Olle Berg.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!