Lägg ut lasarettsköket på entreprenad

Övrigt2009-05-03 23:15
Som en god vän har jag lyssnat på flera personers synpunkter på lasarettsmaten. Inte så sällan är den svår att äta, ibland serverad utan att man ser vad det är. Köttet har kokat för länge, kycklingen saknar smak o s v.
Har denna restaurangrörelse varit föremål för upphandling? Om inte är det sannolikt på tiden. Varför får inte respektive kliniker handla upp maten själva, där man finner det lämpligt? Jag tror säkert att man även via upphandling, där flera intressenter får visa upp sig och presentera sina menyer, skulle kunna lösa det så att man uppfyller kriterierna på god och näringsrik och lockande kost.
Vet sjukhuskökets personal att man äter med ögat och hur vill man bemöta detta genom att göra maten mera attraktiv, något som man inte lyckas med i dag? Säg inte att det inte fungerar, för det är jag säker på att det gör.
Titta på vissa skolkök t ex, där visionära personer kommit in på arenan och inbjudit till lika billiga men sunda rätter. Maten är extra viktig när livet är lite svårare.
Anhöríga kamraten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om