Låter det rörigt? Låt oss ta det från början.
Landstinget låter för tillfället bygga ett nytt omtalat länsmuseum (320 miljoner kronor är bygget budgeterat till) vid hamnen i Nyköping. Bygget går enligt plan och i mars ska byggherren NCC lämna över nycklarna och landstingets länsmuseum kan börja flytta sina närmare 70000 föremål.
Flytten beräknas pågå i sex månader och i oktober är det invigning.
Museet mäter som drygt två fullstora fotbollsplaner (14000 kvadratmeter) och en central del är restaurangen/bistron.
– Restaurangen eller bistron är en viktig del av museiverksamheten, säger Karin Lindvall, länsmuseichef.
Och eftersom museet kommer att hålla flera kvällsöppna verksamheter (konserter, föreläsningar och dylikt) är inriktningen att även restaurangen ska hålla kvällsöppet.
Vem som ska driva restaurangen är ännu inte klart. Ett spår är att landstinget ska driva verksamheten, ett annat att låta någon annan driva verksamheten.
Ska landstinget driva restaurangen, som man gör vid Nynäs slott, är det viktigt att rätta sig efter vad lagtexten säger. Offentliga myndigheter får driva näringsverksamhet om den drivs utan vinstsyfte samt "går ut på att tillhandahålla allmännyttiga anläggningar eller tjänster" åt invånarna.
Det i sin tur betyder att landstinget kan driva restaurang med lägre priser på till exempel lunchen än vad närliggande restauranger i hamnen bara för att inte landstingets egen verksamhet ska gå med vinst.
Men då kommer konkurrenslagen in, som säger att om ett landsting snedvrider eller hämmar konkurrensen ska en sådan verksamhet förbjudas.
– Om en offentlig aktör (stat, landsting eller kommun) bedriver någon säljverksamhet och det skadar konkurrensen kan den förbjudas. Underprissättning i en restaurangverksamhet kan vara en sådan sak, säger Martin Bäckström.
Karin Lindvall säger att man ska utreda frågan vem som ska driva restaurangen.