Matlådan värd att vara vacker

Smaklös, tjatig, grå...är det så din matlåda ser ut? Ändå är det lätt att få den vacker, nyttig och jättegod. Låt tre blivande matlagarproffs kittla din skaparglädje!

Övrigt2009-04-03 14:05
Matlådan är grymt populär hos svenska folket. Den är ekonomisk, ger tid över för lunchpromenad, och är i bästa fall hälsosam.
Fast i en stressig vardag blir matlådan sällan prio ett. Men det finns snabba och aptitretande sätt att glida förbi korvochspaghetti-syndromet.
Dennis Svensson, Jesper Andersson och Alexander Yrvehed, tredjeårselever vid Nyköpings restaurangskola, bjuder i dag på sköna matlådor som är lätta att fixa.
En för dig som gillar grönt, en för Japanälskaren, en för stressputten och en som funkar på skolans friluftsdag.
De har också förslag på hur du lätt kan hotta upp din matlåda ett par snäpp:
► Grönsaker ger färg, och gör din låda gladare, godare och nyttigare!
Förslag: Sockerärtor, cocktailtomater, sallad i olika färgskalor, ärtskott.
► Ät gärna rotfrukter! Så billigt, så gott, så nyttigt!
Förslag: Morot, palsternacka, rotselleri. Är också en perfekt bas för goda såser.
► Färska örter ger aptitretande färg och smak.
Förslag: Persilja och basilika i kruka är bra att ha till hands..
► Tänk på att det finns massor av spännande och nyttiga alternativ till potatis, ris och pasta.
Förslag: Bönor
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om