Just nu är siktet inställt mot en helt annan sorts jakt. Jakten efter makten.
– Jag jobbar stenhårt för att få det förtroendet. Men nu är det verkligen ett öppet läge i politiken, säger hon.
Var är det bäst att intervjua det moderata oppositionsrådet? Vi ville ses hemma hos Anna i Sjösa, "en liten gård med får och hästar, ett minilitet lantbruk". Men Anna hade rådslag med maken och sa nej.
– Inte för att jag känner mig hotad eller så. Men vi vill göra en gränsdragning. Hemma ska bara vara hemma.
Det får bli en klippa på Stendörren istället. Bland hängbroar och vågskvalp känner hon sig också hemma.
– Jag kommer alltid tillbaka hit. Det är ett skönt ställe att rensa tankarna på.
Anna började i politiken när hon var föräldraledig med Clara, i dag 10. Vid valet 2010 fick hon en plats i kommunfullmäktige i Nyköping.
I en tidig SN-artikel önskar hon att dygnet hade fler timmar. Det har inte hänt men Anna har fått ytterligare ett barn och större inflytande i politiken. Som oppositionsråd måste hon vara ännu mer tillgänglig.
– Så är det. Men jag jobbar ju med något jag är intresserad av.
Vad är en moderat?
– Det är en person som tror på människans förmåga. Någon som vill ha mycket frihet i livet. Vi vill ha ordning och reda i ekonomin. Och vi moderater är oftast ganska glada tycker jag.
Den numera före detta Aftonbladetjournalisten Fredrik Virtanen försökte göra en politisk Spotifyspellista inför valet 2014 och konstaterade då att det var svårt att få balans mellan blocken:
"Det finns ingen högerrock, ingen högerpop, inga högervisor, ingen högermetall eller högerhiphop värd namnet", skriver han i en krönika.
– Jag har lyssnat mycket på Nationalteatern. Men jag brukar tänka att vi borde ha mer musik på högerkanten. Jag vet inte varför vi inte har det, säger Anna.
Om dina barn kommer hem och säger att dom har blivit vänsterpartister?
Nu skrattar moderatpolitikermamman igen. Frågeställningen känns så väldigt avlägsen. Än så länge verkar faran vara ganska liten, säger hon.
– Alla måste ju få välja själva, jag kan bara hoppas att de känner sig hemma i de värderingar som vi föräldrar har. Men det är inget man kan ta för givet.
Hon är uppvuxen i Nyköping och en typisk återvändare, en utflyttare som kommit tillbaka till sin hemstad efter diverse jobb och utbildning i Sverige och andra länder.
Nu går barnen i Sjösa skola där hon själv en gång lärt sig skriva och räkna. En bra skola, säger hon. Nära och trygg.
Hon vill lägga mer resurser på skolan och tycker att Nyköpings högstadium har hamnat snett. Det är för mycket tal om integration och för lite fokus på kunskap.
– Skolans viktigaste uppdrag är att utbilda. Gör vi det bra skapar vi också förutsättningar för en långsiktig integration.
[fakta nr="1"]
Moderaterna vill se övervakningskameror och ordningsvakter i skolan, bland annat för att komma tillrätta med vandaliseringen och de upprepade papperskorgsbränderna på den kommunala högstadieskolan.
– Det är såklart inga förslag som man vill lägga när det gäller en skola. Men i den här situationen måste politiken ta det ansvaret.
Anna af Sillén återkommer ständigt till kommunens ansvar för kärnverksamheten. Skola, vård och omsorg. Det är dit skattepengarna ska gå, säger hon.
Vårt samtal på den solvarma klippan spänner över många områden: Jämställdhet och jordbruk. Mat och miljö. Sverigedemokrater och Svenska kyrkan. Familj och författarskap. Hästar och hederskultur.
– Hederskulturfrågan är vår tids stora utmaning. Här kan vi inte famla oss fram. Det är ett typiskt område där vi politiker borde kunna samarbeta. Vi får signaler att unga flickor känner sig begränsade och bevakade och har efterlyst en handlingsplan i kommunen.
Anna har en syster och två bröder. Hon är äldst. Vi hoppar över analysen. (Alla vet ju redan att ansvarsfulla positioner i samhället bemannas av ambitiösa och plikttrogna storasystrar och storebröder)
– Vi var väl som syskon är mest. Nu har vi kul ihop. Men vi träffas för sällan, alla har fullt upp med sitt. Det tål att reflektera över, hur lite tid man har i livet till att bara träffa familj och vänner. Det är lätt att det bara snurrar på.
Du är 42 år. Är det en bra ålder?
– Alla åldrar måste vara bra. Man ska vara där man vill vara och njuta av livet. När man jobbar med samhällsfrågor har man många utmaningar. Då blir det desto viktigare att se det lättsamma i livet.
Det politiska landskapet håller på att förändras. Dagen innan vi träffas presenteras en omvälvande väljarundersökning. För första gången tar Sverigedemokraterna platsen som landets andra största parti.
– Det är väldigt öppet och mycket som rör sig. Det är viktigt att reflektera över vad som händer. SD är ett missnöjesparti. Det är en rörelse av missnöje som växer här, i resten av Europa och i USA. Vi politiker har inte levererat tillräckligt bra, eller i varje fall inte lyckats förmedla det till medborgarna.
Kan du tänka dig att samarbeta med SD?
– Mitt besked är att vi går till val med målsättningen att styra i en alliansmajoritet. De är våra samarbetspartier. Valresultatet i Sveriges kommuner kommer att ställa krav på en förmåga att ha konstruktiva samtal. Att styra i minoritet kräver mer samtal och förankring.
Ska alltså de samtalen ske även med SD lokalt?
– Nyköpingsborna kommer att ge oss ett valresultat och det får vi hantera på bästa möjliga sätt. I en demokratisk församling måste man kunna samtala med varandra. Det är demokratins budskap kan jag tycka.
Hur länge ska du vara politiker?
– Jag vet inte. Jag bara kör.