Nyköpings golfrestaurang stängs tills vidare

Restaurangen vid Nyköpings golfklubb hålls stängd efter att nuvarande krögare Patrik Woss sagt upp avtalet med Ärila Golf AB i förtid. Enligt bolagets vd Gary Cosford är parterna överens och stängningen av restaurangen tillfällig.

Den som är sugen på något gott att äta eller dricka efter golfrundan får vänta till den 1 juni då restaurangen vid Nyköpings GK åter öppnar.

Den som är sugen på något gott att äta eller dricka efter golfrundan får vänta till den 1 juni då restaurangen vid Nyköpings GK åter öppnar.

Foto:

Övrigt2018-05-18 19:00

– Det ligger inte någon konflikt bakom beslutet att säga upp avtalet, däremot personalbekymmer. Krögaren har haft svårt att rekrytera personal och har därför inte kunnat säkra service och kvalitet. Vi är helt överens om den här lösningen och det finns "no hard feelings" mellan oss, säger Gary Cosford.

Patrik Woss tog över driften förra hösten och i avtalet ingår att hålla golfrestaurangen öppen mellan 1 april och sista oktober. Golfklubbens två kiosker ingår även i driften.

Enligt vissa klubbmedlemmar har krögaren tagit ut oskäligt höga priser på exempelvis kaffe och på golfklubbens medlemsforum har en öppen konflikt blossat upp under våren.

Att konflikten skulle vara anledningen till att Woss bryter avtalet, är inte Gary Cosfords bild av frågan.

– Det finns saker i kontraktet som krögaren inte levt upp till, men som till stora delar beror på personalbrist. Men vi har haft förståelse för det. Hela riket skriker efter kockar och jag upplever att vi skilts åt på ett schyst sätt, säger Gary Cosford.

Den 1 juni tar det nygamla krögarparet Nino och Anniola Nilsson över driften av golfrestaurangen. Paret har 30 års erfarenhet av att driva krog och har tidigare drivit Nyköpings golfrestaurang.

– Ärila golf är en stor aktör i besöksnäringen. Vi har runt 60 000 golfrundor per säsong och erbjuder även helpension för våra boende gäster. Det är viktigt att vi kan erbjuda gästerna något gott att äta och dricka, säger Gary Cosford.

I glappet fram till nyöppningsdatumet kommer Restaurang Buzis i Nyköping att förse anläggningens gäster med catering. De kommer även fixa kaffe och mackor under de tävlingar som är inplanerade under perioden.

Patrik Woss själv inser att det "alltid blir en massa snack" i sådana här frågor, men ser inget dramatiskt i att avtalet bryts.

– Vi kände efter starten att det var svårt att få personal dit. Sedan är det inte vår core business att enbart driva restaurang, vilket är roligt i och för sig, men det vi håller på med är event, förklarar Patrik Woss, som fortsatt har verksamhet på Jogersö och Skavsta golf.

Helt enkelt beskriver han beslutet som affärsmässigt, att hans företag kapade den del som var minst lönsamt och samtidigt tog mest kraft.

– I samförstånd med klubben har vi hittat en jättebra lösning, konstaterar Woss, som känner sig trygg i att golfklubben fortsättningsvis får bra och erfaret folk som krögare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om