Nyköpingselever undervisas av proffs

Årets kock Daniel Räms lagar mat tillsammans med elever på Nyköpings hotell- och restaurangskola. På schemat står kreativ matlagning. Daniel Räms vill hellre inspirera än att lära ut.

Övrigt2013-05-20 15:10

I köket kämpar elever i årskurs tre på restaurang- och livsmedelsprogrammet med att få i ordning tre rätter.

– Vi ska laga till tre av årets kokrecept, vinnarrätterna, säger Daniel Räms.

Denise Ström och Karl Gustavsson har fått i uppdrag att laga dovhjort med jordärtskocksskum.

– Man lär sig hela tiden, säger Karl Gustavsson.

Johan Tidblad blancherar svartpeppar. Han ingår i samma arbetsgrupp som Denise Ström och Karl Gustavsson.

– Det svåraste är att det är så många olika moment. Det ska vara sju olika grejer på tallriken, säger Johan Tidblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om