Oaxen kan bli bästa krog igen

Förra årets segrare, Oaxens skärgårdskrog på ön Oaxen utanför Trosa, kan vinna igen. I februari utses årets bästa svenska restaurang och krögaren Magnus Ek är förväntansfull.

Övrigt2004-01-30 21:48
Att ta hem priset som årets bästa restaurang är få förunnat. I år är tio svenska restauranger nominerade i tidningen Gourmets kartläggning. 2003 vann Oaxens skärgårdskrog, med krögaren Magnus Ek i spetsen, priset. Men att vinna två år på raken är inte lätt. Enligt Magnus Ek har det bara hänt en gång tidigare.
När en restaurang bedöms är helhetsupplevelsen viktig men matpoängen styr mest och väger tyngst, enligt Magnus Ek. Restaurangtestarna bokar inte bord i sina egna namn men branschen är inte så stor så när de dyker upp känns de igen.
Vi tillhör klart de dyrare restaurangerna i landet. Men bra råvaror är kostsamma och så har vi många anställda för att kunna ge bra service. Personalkostnaden är alldeles för hög egentligen, säger Magnus Ek.
Den tionde februari avslöjas vem som blir årets vinnare.
Fredrik Gustavsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om