Polisen kom mannen och kvinnan på spåren med hjälp av det registreringsnummer som ett vittne hade noterat. Däremot lyckades man aldrig identifiera den tredje person som skulle ha deltagit i misshandeln.
– Denna tredje person tycks ha varit mest drivande. Vi har verkligen försökt att identifiera honom, men tyvärr har vi inte lyckats, säger Urban Schill, förundersökningsledare på polisen i Nyköping.
Trots att man inte lyckades hitta denna tredje person bestämde sig polisen för att gå vidare med förundersökningen. Till slut ansåg sig polisen ha så mycket på fötterna att man lämnade över ett färdigt förundersökningsprotokoll till åklagaren. Polisen bedömde att den misstänkta mannen och kvinnan skulle kunna åtalas.
Polisen har förhört flera personer som blev vittne till händelsen. Men ett par vittnen som SN har varit i kontakt med säger att de inte har förhörts av polisen. Förutom det korta förhöret på plats, precis efter det att misshandeln hade ägt rum.
– I början så tänkte jag att polisen skulle höra av sig men efter ett tag slutade jag att tänka på det, säger ett vittne som såg slutet av misshandeln.
Enligt Urban Schill har utredaren sannolikt bedömt att de inledande förhören har varit tillräckligt bra, i de fall vittnena inte har hörts igen.
SN har förgäves sökt åklagaren för att höra varför förundersökningen las ner. Robert Eriksson, chefsåklagare i Nyköping, kan bara konstatera att åklagaren har bedömt att bevisningen inte räcker för åtal.
– Men jag ser också att någon har överklagat beslutet om nedläggning, så nu kommer beslutet om nedläggning att prövas, säger han.
Hur lång tid tar det?
– Tyvärr så kan det ta en stund. Överklagan ska prövas av vårt utvecklingscentrum i Göteborg, och jag vet att de är överbelastade.