Richard vill gärna ha en restaurang vid Medelhavet
Det var självklart för mig att söka kockutbildning. Jag har alltid varit intresserad av mat.Det säger Richard Goldmann, en av två Lucystipendiater. Den andra stipendiaten är Linn Sjöberg som SN berättade om häromdagen.
Richard bor i Gnesta och busspendlar.
Det är skönt att sitta och vila på bussen. Jag blir glad på morgnarna när jag får en timme extra att koppla av på.
Av och till hjälper han till med matlagningen hemma. Han lämnar lite svävande besked här. Alla är ju inte profeter på hemmaplan. Just den här dagen har han dock beställt hem råvaror för att kunna steka kycklingköttbullar. Det är bröderna som ligger bakom den beställningen.
Richards egen favorit på matsedeln är mediumstekt oxfilé med friterad potatis och lite grönt.
Det åt vi mycket i Spanien när vi var där och det är väldigt gott.
Richard uppskattar att ha fått stipendiet som är på 2 000 kronor.
Det känns roligt. Det känns som en extra vind i ryggen. Nu är det bara att fortsätta att köra.
Trots den mediumstekta oxfilén tycker han att det är roligast att stå bland desserterna och mumsa litet, som han uttrycker det.
Vad tror han då om framtiden? Många unga i kockutbildningen vill gärna ha en egen krog. Det kan Richard också tänka sig.
Ja, en restaurang vore väldigt kul. Men då blir det i ett varmare klimat ner mot Medelhavet. Det är ju en annan matkultur där. Både matkulturen och miljön lockar där.
Men först ska utbildningen göras klar. Han går andra året på den treåriga utbildningen vid Nyköpings restaurangskola.
Richard vill gärna ifrån det här kalla landet, han gillar sol.
Fritiden ägnar han en del åt sport. Spelar innebandy i division fyra för Gnesta. Han spelar även golf och har handikapp 12,5 vilket han tycker är ganska bra.
Men innebandy har jag inte spelat på ett tag. Jag har varit skadad. Golf är en bra sport, den är som gjord för den som vill bli rik, skämtar han. Men jag tycker också att det är härligt att komma ut i naturen.
Som SN tidigare berättat är det en grupp privatpersoner i Nyköping som ligger bakom Lucystipendierna. I stället för att ge varandra födelsedagspresenter lägger gruppens medlemmar pengarna på stipender. De är själva mycket intresserade av mat och vin.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!