Rosa lycka i knattegruppen
Det ska var rosa i år. Helt klart. Rosa dräkt, rosa kjol och gärna rosa sockiplast. Ja, om man inte är kille så klart.
Ja alla har nästan valt den söta färgen, förutom Tim och Samuel då. För femåriga Tim Johansson är det en läcker landslagströja i blått och gult som gäller.
Fotboll är roligare, säger han kavat, även om han ser ut att ha det kul i ringarna också.
Ljudnivån skjuter genast i höjden då redskapen plockas fram, men konstigt nog är knattingarna väldigt väldisciplinerade. Under stor koncentration tar de sig an svåra uppgifter som att balansera på bommen, hoppa i trampetten och leka Tarzan i repen.
Anna Kaski Karlsson har hand om årets knattegrupp. De två killarna och nio tjejerna, som finns med på onsdagens träningspass, ska när de har tränat ett år kunna slå en kullerbytta.
Men det kan de redan. Många som går i förskolan har redan varit här och provat på, berättar ledaren, som tycker att barnen kan börja träna gymnastik i fyraårsåldern.
Gymnastik är viktigt för koordinationen. Här hoppar vi, studsar, rullar, hänger och balanserar. Men det är mycket på lek. På slutet brukar vi alltid sjunga en sång, säger Anna Kaski Karlsson.
Treåriga Nora Tavo, en söt tjej med ljusröda lockar, säger inte så mycket. Leendet är desto bredare när hon slänger sig fram och tillbaka i ringarna.
Det där ser farligt ut påpekar SN:s gymnastikreporter.
Men Nora bara ler.
Värre är det då med repet. Nora har ännu inte riktigt fått kläm på hur man ska kunna kasta sig ut från den tjocka mattan till den lilla, utan att nudda golvet däremellan. Hon studerar de något år äldre gymnasterna, men får inget riktigt grepp om det dumma repet.
I ett hörn av salen försöker Hanna Sundin lära sig att hoppa hopprep. En inte helt lätt uppgift då repet inte vill vad Hanna vill.
Men tro inte att hon ger upp i första taget.
Klubben har inte haft någon tävlingsgrupp på ett par år, men hoppas nu att de lite äldre tjejerna ska kunna göra sin första tävling i vår.
Det har blivit ett åldersglapp, men nu är vi på väg tillbaka, säger Lena Karlsson, som varit ledare i klubben i många år. Det tar ett tag att träna upp tjejerna så att de kan tävla.
Problemet är att tjejerna, för det är till 99,9 procent tjejer som håller på med truppgymnastik, slutar när de kommer upp i 15-årsåldern.
När gymnastiken var som störst i Oxelösund fanns det fem barngrupp och 22 ledare. Nu är man nere i tre barngrupper, tre vuxengrupper och bara åtta ledare.
Det är det som är problemet. Jag har barn i kö som vill hålla på med gymnastik, men vi har för få ledare, säger Anna Kaski Karlsson.
Så de elva stojande barnen i D-skolans gymnastiksal tillhör den lyckliga skaran.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!