Så håller du bakterierna borta i sommar

Små, enkla knep kan vara nog så viktiga för att undvika matförgiftning i sommar. Obruten kylkedja och bra hygien i köket är två saker som får bakterierna att hålla sig i skinnet.

Övrigt2005-07-06 21:38
Med den nyligen anlända sommarvärmen följer ett nytt dilemma: även bakterier trivs i värmen och blir gärna fler och fler. Hemma vid grillen är det viktigt att hålla isär redskap och tallrikar för rått och tillagat kött, samt att se till att allt blir genomstekt.
Lika viktigt är det att hålla kall mat ordentligt kall och snabbt kyla ned rester som blir över. Även till affären kan det vara en god idé att plocka med kylväska och kylklampar.
När man kommit hem ska man ställa in maten direkt i kyl och frys, säger Camilla Norrgård, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Nyköpings kommun.
Att tvätta händerna ofta är ett annat gott råd. Både innan matlagning och efter att man hanterat olika råvaror, som till exempel kött, fisk och grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om