Nu går han tredje året på Nyköpings hotell- och restaurangskola.
– Sedan jag började här har min kärlek till matlagning ökat explosionsartat. Jag trivs jättebra på skolan, det är trevlig miljö och grymt mycket sköna människor.
I skolan får han undervisning i matlagning. Hemma lagar han mat ibland, men inte alltid.
– Det är oftast när jag tar hem vänner som jag ställer mig vid spisen för att impa lite.
Efter gymnasiet vill Simon arbeta inom restaurangbranschen. Han vill framför allt bli kock, men tycker att jobbet som bartender också verkar lockande.
– Efter studenten ska jag hoppa på första bästa jobb som kock. Okej, kanske inte första bästa, men jag är i alla fall väldigt angelägen om att få jobb direkt.
Han vill resa också.
– Resa är verkligen något jag ska passa på att göra medan jag fortfarande är ung.
Simon drömmer om att åka buss genom Asien och Europa.
– Ja, en sådan resa är jag sugen på att göra. Det är en riktigt saftig resa som pågår under en lång period. Jag tror att man träffar extremt mycket nya människor och får uppleva allt mellan himmel och jord innan man är tillbaka i Sverige.
Han kan tänka sig att jobba utomlands något år, men ser sin framtid i Sverige.
– Om tio år vill jag ha det bra, schyst lön, glassig lägenhet, stadigt förhållande och en cykel med 21 växlar.
En cykel med
21 växlar, varför?
– Jag har aldrig förstått meningen med en 21-växlad cykel, man använder knappast så många växlar. Så jag tänkte att jag skulle införskaffa en och prova.
Simon vill göra intryck vid spisen
Simon Dahlgren gillar att åka snowboard. Men matlagning är det som ligger honom varmast om hjärtat.– Redan som liten var jag förtjust i all slags mat och skulle alltid smaka på allting. Det var väl detta som bubblade upp till ytan när jag skulle söka till gymnasiet, säger Simon, som fyller 18 år i dag, onsdagen den 25 november.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!