Verksamheterna som drabbas är golfbanan vid Skavsta, Nyköpings kulturservering på Nyköpings teater och Culturum samt Jogersö restaurang och konferens. Företaget har även arrangerat träning och resor. Själva träningsdelen är utlyft och kommer att fortsätta som vanligt. Hur det ska se ut framåt med de övriga verksamheterna bestäms i samråd med konkursförvaltaren.
– Vi gjorde ett katastrofalt dåligt första år och det har påverkat vår likviditet. Den här säsongen har varit helt okej, men i och med den ryggsäcken vi har med oss sedan förra året så bedömer vi att vi inte klarar av att fortsätta. Då är det min uppgift som vd att begära företaget i konkurs, så att vi inte drar på oss mer skulder, säger Patrik Woss.
En förklaring Woss ger är företagets åtagande när de drev Nyköpings golfklubbs restaurang.
– Vi var oerfarna och skrev ett avtal som vi inte kunde leva upp till. Det gjorde att vi drog på oss en förlust förra året och det har påverkat vår likviditet, säger han.
– Det finns inget att dölja i det här. Jag har inte lyckats, men har trott på idén. Kanske så mycket att jag har jobbat längre än vad jag borde med facit i hand, fortsätter Woss.
Just nu är två personer anställda i företaget, men mycket av verksamheten är säsongsbetonad. Under året har cirka 30 personer jobbat inom Skavsta golf och event, en del på säsongsvikariat och andra har varit timanställda. Tidigare var de tre delägare i Skavsta golf och event men i dag är Woss ensam kvar.
– Det har varit ett jobbigt beslut att ta, men med facit i hand skulle det nog ha tagits redan förra året. Nu kommer jag att träffa konkursförvaltaren under fredagseftermiddagen för att se vad som kan rekonstrueras och vad som ska säljas. Jag har drivit företag sedan 1983 så en konkurs är odramatisk, men förbannat opraktisk. Sedan är det alltid tråkigt att bli skyldig folk pengar, säger Woss.
– Golfbanan är i drift och kulturserveringen är uppsagd före konkursen och kommer att tas över av annan entreprenör, detta i första hand då jag behöver tid att återhämta mig och bygga upp kroppen efter magoperationen i somras, fortsätter Woss.