Svinnfärs

Övrigt2007-12-07 14:50
SVT-programmet Uppdrags Granskning avslöjanden om hur några Ica-butiker hanterar köttfärs på ett läbbigt sätt, har upprört många.
Föga förvånande.
Ica har tvingats genomföra ett koncernomfattande åtgärdspaket för att säkra att inga butiker håller på med snuskig kötthantering.
Ett perspektiv har saknats så här långt. I P1 morgon berättade en av Ica-handlarna att man där slänger köttprodukter för 2,5 miljoner om året. Köttfärsen har ju bara 24 timmars hållbarhetstid och han tyckte att det kändes tråkigt att slänga dagsfärsk färs som malts bara några timmar tidigare, på eftermiddagen.
Skulle man räkna ihop alla landets butiker så skulle det säkert kännas som ett ännu större slöseri med god mat. Det vore bra om Ica tog en extra funderare på hur man undviker överproduktion på eftermiddagarna.
Med tydlig information förstår kunderna garanterat att man i stället maler på beställning när morgonens färs har sålt slut, för att minska svinn och avfall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om