Tränaren anställdes av klubben i början av april för ett längre vikariat. Hans huvuduppgift var att träna intresserade ungdomar i olika åldrar.
Men redan efter ett par veckor blev han kallad till ett möte med tennisklubbens ordförande och en till styrelsemedlem.
– Jag hade ingen aning om vad de ville prata om, säger tränaren.
På mötet lades det fram ett antal punkter – där kritik riktades mot att han brast i arbetstid (han var inte på plats i den utsträckning som han skulle), att han skrikit åt tennisbarn, att han pratat om alkohol inför barnen och att han sagt att han ska gå till puben.
Anklagelserna är "totalt grundlösa" säger han. Visst, han går till sportbarer för att se idrott på tv, men det behöver ju inte betyda att man dricker alkohol, förklarar han. Och att han brustit i arbetstid förklarar han med att ibland så hade han inga adepter och då åkte han hem.
Dessutom fick han en broschyr av styrelsen med Riksidrottsförbundets riktlinjer mot sexuella trakasserier.
Han blev uppsagd och reagerade genom att ta kontakt med en advokat, som lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten.
– Anklagelserna som riktas mot mig måste prövas i domstol! De här anklagelserna påverkar hela min framtid. Jag har aldrig under mina drygt tjugo år som tennistränare varit med om något liknande, säger han.
Två klubbar – som SN varit i kontakt med – där han tidigare jobbat, uppger att ingen kritik av liknande slag som den i Nyköping framkom under hans tid i klubbarna. En tennisklubbs ordförande säger att tränaren "var väldigt duktig".
I stämningsansökan yrkar han bland annat på att avskedandet ska förklaras ogiltigt och ett allmänt skadestånd på 150000 kronor, vilket i högsta grad skulle påverka unga Nyköpings tennisklubbs ekonomiska situation.
Tennisklubbens ordförande Eva Eriksson Olesen säger att det är ett pågående personalärende och vill inte diskutera stämningen eller anklagelserna, som riktats mot honom.
Tennistränaren uppger att han fått nytt tränarjobb.