Två blev matförgiftade
Två personer blev matförgiftade efter att ha ätit oxfilé på en restaurang i Nyköping. I går kom analyssvaren som visade att köttet innehöll stafylokocker.
Kort därefter fick två personer ont i magen och kräktes ett par timmar senare.
Vi fick samtal om detta på torsdagen, säger Elisabeth Persson, miljöinspektör i Nyköpings kommun.
När vi gjorde inspektion på restaurangen samma dag togs prover på maten som fanns kvar. Vi fick svar i morse att oxfilén var otjänlig.
Köttet innehöll stafylokocker, som kan finnas på hud och i slemhinnor.
Miljökontoret misstänker att bakterierna bildat ett gift, som sedan orsakade matförgiftning. Troligen beror det på brister i hygienen.
Det kan vara så att man är på väg att bli förkyld och petar sig i ansiktet och sedan tar i maten, säger Elisabeth Persson.
Under gårdagen togs omprover hos restaurangen för att reda ut om det hela var en engångsföreteelse.
Miljökontoret fick även in en anmälan efter påsk om misstänkt matförgiftning på en annan restaurang i Nyköping. Där åt en pojke kycklingpasta på påskdagen och blev ett par timmar senare kraftigt illamående och kräktes.
Men eftersom restaurangen inte hade någon sparad mat kvar efter påskhelgen och inga fler personer har hört av sig om matförgiftning, sker inga ytterligare åtgärder från miljökontorets sida.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!