Vi kände oss inte kränkta på Kvinnodagen

Övrigt2009-05-03 23:16
Svar till artikeln Elever känner sig kränkta på internationella kvinnodagen i SN onsdag 8/3.
Vad vi reagerar på är hur man kan se uppmärksammandet av den internationella kvinnodagen som någonting negativt och kränkande? Då vi slår upp Södermanlands Nyheter ser vi förvånat artikeln som bland annat tar upp den upprörda debatt som finns på skolan. Vi ställer oss frågan: Vilken debatt?

Det är några få elever som har reagerat på skolans sätt att fira kvinnodagen, en diskussion som många av oss varken deltagit i eller hört talas om. Det kan ju tilläggas att skolan består av cirka 200 elever till och att alla elever under lång tid har vetat om att det kommer att vara aktiviteter på två olika håll.

Kvinnornas planerade fest har inte, och har aldrig haft, huvudsyftet att baka utan att öka gemenskapen mellan kvinnorna på skolan. Att sedan några ur den manliga delen av elevkåren tagit initiativet till en motsvarande aktivitet behöver ju inte ses som något negativt.
Det är naturligtvis värt att diskutera varför man delat upp kvinnor och män på det här sättet, men man får heller inte glömma att båda evenemangen har sin rot i elevers förslag och önskemål.
Vi tycker dessutom att det är tråkigt att Nyköpings folkhögskola framställs som flummig. Skolan har ett föredömligt sätt att låta elever själva påverka och bidra till innehållet i sina studier, vilket vi är övertygade om att majoriteten av eleverna på skolan håller med om.

Martin Edlund
Malin Carlsson
Anny Liivamäe
elever på Nyköpings folkhögskola
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om