Vivianne lagar husmanskost
Det började med att Ylva hade varit mammaledig och skulle tillbaka ut i arbetslivet. Ylva som har gått restaurangskolan och arbetat i restaurangbranschen har länge haft planer på att öppna något eget. För Ylva var det bra att ha en partner och det blev mamma Vivianne.
Jag bara hängde på. Laga mat, det vet jag ju att jag kan, säger Vivianne och skrattar.
Jag ville ställa upp och hjälpa Ylva och samtidigt var det en chans för mig och komma ut och göra något annat.
I snart fyra veckor har Vivianne och Ylva haft öppet på Heli Deli. Vivianne arbetar fortfarande som dagmamma några dagar i veckan men hon hoppas på att bli tjänstledig snart så att hon kan arbeta heltid på Heli Deli. Hon har trivts bra med sitt arbete som dagmamma, men ville prova något nytt.
Fler och fler vill ha dagmamma på kvällar och helger och så vill inte jag arbeta. Därför är det kanske dags att sluta nu, säger hon.
På Heli Deli kan dock dagarna bli både arbetssamma och långa. På morgonen ska all mat lagas och sedan är det öppet hela dagen. Dessutom måste det planeras och förberedas för dagen efter. Men Vivianne och Ylva har fått mycket hjälp av släktingar.
I början kunde jag inte sova. Jag tänkte på mat precis hela tiden. Det var det enda som snurrade runt i huvudet. Nu har det lugnat sig lite.
När det gäller matlagningen så kompletterar de varandra bra. Vivianne gör husmanskosten och Ylva står för de nya idéerna för att använde Viviannes uttryck.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!