Det är en ganska stor motorbåt, en Albin 36, som är cirka 11 meter lång. Den är troligtvis från början av 80-talet och ungefär halva båten ligger under vattenytan. Men den hänger i tamparna från kajen.

­– Det troliga är väl att en genomföring eller en slang har frusit sönder, säger Kjell Andersson.

Båten hade tidigare gått på grund och den har legat på land hela förra sommaren. Det var lite småjobb kvar på den som inte blev klart och den har legat i vattnet sedan i höstas.

Artikelbild

Kjell Andersson har pratat med ägaren som har kontaktat sitt försäkringsbolag. Det har även varit en marinfirma från Stockholm på plats under tisdagen för att få en bild av hur båten ligger i vattnet. Men det kommer nog ta ett tag innan båten är uppe och arbetet kommer inte bli helt lätt. En mobilkran som kanske vore det enklaste sättet att få upp båten får inte plats på kajen.

– Man får använda luftkuddar, sedan har man en dykare som pluggar igen hålet och sedan pumpar man ur vattnet och drar bort båten. Men det kommer funka fint och jag har inte sett något läckage heller, säger Kjell Andersson och syftar på olja eller bränsle från båten.