Ylva-Lie Sköld skulle till frisören för att klippa sig och dottern Ängla följde med. När Ylva-Lie var klar ville Ängla klippa sig, och det gällde inte enbart att toppa håret - hon ville klippa av allt.

– Jag hade lite ångest över att hon skulle klippa av sig håret men hon var fast besluten att hon skulle göra det, säger Ylva-Lie Sköld.

Innan besöket hos frisören hade Ylva-Lie och hennes dotter Ängla pratat om att man ska vara glad för att man har hår på huvudet då inte alla har det. När Ylva-Lie var klar med friseringen så kom både hon och frisören på att man kunde spara håret och skicka iväg det, men det var för sent. Ängla snappade upp samtalet och bad om att få klippas. Här gällde det inte någon fjuttig toppning, utan allt hår skulle klippas av. Det avklippta håret skulle även sparas. Det för att kunna skickas iväg så att det kan komma till användning för peruker till cancersjuka barn.

– Det värmer i hjärtat. Jag är jätte stolt över henne, speciellt när hon säger att hon ska skicka iväg håret till cancersjuka barn.

Det är många som har gillat Änglas goda gärning och hennes kompisar har sagt att både gärningen och hennes nya frisyr är jättefin.

Det avklippta håret har skickats vidare till Smink- och perukmakarn i Stockholm med ett brev som Ängla skrivit. I brevet skrev hon att håret skulle till något barn som har drabbats av cancer.