I en filmsnutt utlagd på restaurang Sailors sociala medier tittar kocken Daniel Gustavsson in i kameran och säger att chefen inte är så nöjd med honom.
”Jag har gjort bort mig igen. Chefen är inte så glad. Jag har skickat in lunchmenyn till Södermanlands nyheter och använde en gammal mall, så det står 100 kronor för lunchen”, säger han.
I filmsnutten konstateras det vidare att det inte är något att göras åt det.
Lunchen säljs för 100 kronor hela veckan.
När SN når Daniel Gustavsson strax innan lunchtid på måndagen håller han som bäst på att laga till kantarellsåsen som ska serveras till fläskfilén och klyftpotatisen.
– Jag tog upp en mall från Kicki Orhas tid (som ägde Sailor tidigare, reds anmärkn) och bytte bara ut maträtterna, men inte priserna, innan jag skickade in det till SN:s annonsavdelning. Normalt så har vi ett ordinarie pris på 135 kronor och 115 kronor för pensionärer, säger Daniel Gustavsson.
Går ni back nu?
– Det går ihop sig. Vi kan sälja på mängd också, vi har ju samma personalkostnader oavsett om vi säljer 70 luncher eller 200, men det här priset blir bara den här veckan.
Även om det går att skratta åt misstaget avspeglar det även de senaste årens inflation. Annonsmallen är inte så många år gammal.
– Lunchpriset har verkligen stigit de senaste åren, men det här är nedre gränsen för vad vi fixar med råvarukostnaderna. Jag blir nästan rädd när jag beställer hem råvaror, priserna har ökat sjukt mycket bara på ett år.
Kan du lova att det här inte är ett PR-knep – ett smart sådant dessutom?
– Från början var det verkligen ett misstag som jag gjorde, men sedan blev det absolut ett PR-knep när vi valde att gå hela vägen. När korrekturet till annonsen redan var godkänt går det inte att stoppa och då kan vi inte stå här och se dumma ut när folk kommer och vill ha lunch till utsatt pris. Då var det bara att köra på.
Nu räknar Sailor med att det kommer ungefär dubbelt så mycket lunchgäster som vanligt.
– Jag har precis beställt hem extra råvaror, vi har laddat upp för det dubbla.
De som ätit på restaurangen de senaste åren har troligtvis smakat på Daniel Gustavssons kokkonst. Här har han jobbat en antal år och är precis tillbaka på heltid igen – men frågan är hur länge.
– Jag har studerat en tid och läst Svenska kyrkans grundkurs. Jag funderar på att byta bana.