Det går tungt för världens näst största ekonomi, den i Kina. Aktiviteterna i Kinas fabriker avtog i december, vilket är tionde månaden i rad. Och tillväxten i Kina beräknas landa på sju procent när 2015 summeras, vilket är den lägsta siffran på 25 år.
Anledningarna är framför allt att efterfrågan på varor är svag och fabriker dras med överkapacitet.
Kinas nedgång påverkar i sin tur övriga världen, som för stålkoncernen SSAB. SSAB har verksamhet i Kina och känner så klart av den vikande marknaden.
Nedgången i Kina påverkar också Stockholmsbörsen. SSAB:s aktier föll när börsåret inleddes. Det i sin tur gör att risken för investeringar dröjer.
Det är ingen bild SSAB vill se. P O Stark önskar i stället en framtidstro och vilja att investera.
– Jag ser helst att man ska våga investera och att infrastruktursatsningarna tar fart, säger han.
Ett sådant projekt är snabbjärnvägssatsningen Ostlänken genom Östergötland och Sörmland mot Stockholm. Här kan SSAB spela en betydande roll när det gäller brokonstruktioner, dumpers, krossanläggningar och lastflak där SSAB Oxelösunds specialstål biter.
Samtidigt att jaga kostnader och bli bättre på leveranssäkerhet, vilka förbättrades under hösten, och att leverera sina produkter på kortare tid till sina kunder.
Det är ett jobb som nye platschefen Jacob Sandgren, 53, får ta itu med. Jacob Sandgren tillträdde sin tjänst 1 december efter att förre platschefen Johan Wiig i september slutade med omedelbar verkan. Jacob Sandgren var tidigare chef för Outokumpu i Avesta, Dalarna, som han lämnade 2014 på egen begäran efter en omorganisation, som han inte trodde på.